Ponedjeljak, 11 Travanj 2022 11:40

Pojačana akcija kontrole za vikend prikupila 74 prekršaja a "najboljem" 27 tisuća kuna kazne i 11 mjeseci bez dozvole

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

 36-godišnjaku izdan prekršajni nalog u iznosu od 27.000,00 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od 11 mjeseci i 16 negativnih bodova

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa provedene su mjere pojačanog nadzora prometa posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja.
Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 74 prekršaja, od čega ističemo četiri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, sedam prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 71 prekršaj nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, a zatečen je i jedan recidivist.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  subotu 9. travnja 2022. oko 23.20 sati u mjestu Novo Selo u Ulici Hrvatskih dragovoljaca gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili osobni automobil kojemu je istekla važnost prometne dozvole i kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije, pod utjecajem alkohola od 1,25 promila upravljao 36-godišnji vozač.

36-godišnjaku je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 27.000,00kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 11 mjeseci i 16 negativnih bodova.