Utorak, 05 Travanj 2022 09:29

Policija najavljuje pojačane nadzore korištenja sigurnosnog pojasa u četvrtak 07. travnja vozača i putnika na stražnjim sjedištima

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

Na području Policijske uprave požeško-slavonske sukladno akcijama ROADPOL-a (mreža prometnih policija Europe) u razdoblju od 4. do 10. travnja 2022. godine provoditi će se pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

U  četvrtak 7. travnja policijski službenici će pojačano provoditi nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Podsjećamo, da su sve osobe u motornom vozilu (vozač, suvozač i svi putnici na stražnjim sjedalima) dužni za vrijeme vožnje koristiti postojeće sigurnosne pojaseve.

 Napominjemo da se djeca niža od 150 cm u vozilima ne smiju prevoziti ukoliko nisu smještena u posebnoj sigurnosnoj sjedalici/postolju koji trebaju biti pričvršćeni u vozilu sukladno uputi proizvođača. Djeca u sigurnosnim sjedalicama/postolju trebaju biti vezana sigurnosnim pojasom sjedalice ili vozila.

 Policijski službenici će sankcionirati i ostale teže prekršaje koji dovode do prometnih nesreća s najtežim posljedicama, kao što je vožnja pod utjecajem alkohola, nepropisno pretjecanje, vožnja neregistriranim i neosiguranim vozilima, nepropisno korištenje mobitela i dr.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.