Subota, 26 Ožujak 2022 09:29

Čak 5 požara na otvorenom tijekom protekla 24 sata

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Unatoč upozorenjima ljudi pale na sve strane a uglavnom poslije napuste mjesto požara, samo jednog 76-godišnjaka zatekli na požarištu - 

U petak 25. ožujka 2022. oko 12 sati u mjestu Drškovci, 76-godišnjak je na livadi zapalio grane od voća, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Nešto kasnije, oko 14 sati u Pleternici, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, oko 16 sati u Lipiku, na neutvrđeni način je došlo do požara uz korito rijeke kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.

Nešto kasnije, oko 19.20 sati u Požegi u Frankopanskoj ulici, na neutvrđeni način došlo je do požara na divljem deponiju otpada kojom priliko su izgorjeli biljni otpad i razni građevinski materijal.

Istoga dana, oko 22.20 sati između mjesta Mitrovac i Novi Mitrovac, na neutvrđeni način je došlo do požara na livadi kojom prilikom su izgorjeli suha trava i nisko raslinje.