Petak, 25 Ožujak 2022 12:46

Unatoč upozorenjima stalni požari otvorenog prostora i sve veće štete izazvane tim požarima

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Požari tijekom protekla 24 sata

U četvrtak 23. ožujka 2022. oko 10 sati u Kutjevu, 62-godišnjak je na poljoprivrednoj površini zapalio grane vinove loze, a da nije poduzeo sve mjere da se požar ne proširi i protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Nešto kasnije, oko 13 sati u mjestu Dolac, na neutvrđeni način došlo je do požara na poljoprivrednoj površini prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Istoga dana, u isto vrijeme u mjestu Deževci, 46-godišnjakinja je u dvorištu spaljivala biljni otpad, a da nije poduzela sve mjere da se požar ne proširi uslijed čega je došlo do požara na drvenoj nadstrešnici koja je u potpunosti izgorjela. Također su izgorjeli poljoprivredni stroj za prešanje bala, kazan i bačve koji su se nalazili ispod nadstrešnice. Materijalna šteta se procjenjuje na oko 50.000,00 kuna. Protiv 46-godišnjakinje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.

Nešto kasnije, oko 20.30 sati u mjestu Orljavac, na neutvrđeni način došlo je do požara kojom prilikom je izgorjelo 30 rolo bala sijena u vlasništvu 65-godišnjaka. Slijedi očevid i daljnje utvrđivanje svih okolnosti nastanka požara.