Ponedjeljak, 21 Veljača 2022 12:06

Pojačane kontrole prometa za vikend donijele 80 novih prekršaja a alkoholizirani 22-godišnjak u "BMW" zaradio 9.700 kn kazne

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se na području Policijske postaje Pakrac u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 80 prekršaja, od čega ističemo tri prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, po 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 44 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u  nedjelju 20. veljače 2022. oko 1.55 sati u Lipiku u Industrijskoj ulici gdje su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili 22-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od 1,68 promila  upravljao osobnim automobilom marke „BMW“, bjelovarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 22-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije. Vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 9.700,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.