Petak, 10 Rujan 2021 08:29

Dva slijetanja 63-godišnjeg vozača i 22-godišnje vozačice a 44-godišnjak vozio traktor s oduzetom i poništenom vozačkom dozvolom pa završio u pritvoru

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U četvrtak 9. rujna 2021. oko 14.40 sati između mjesta Cerovac i Šumanovac, 63-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, nije vozilo u kretanju držao desnom rubu kolnika i na tolikoj udaljenosti od njega da s obzirom na brzinu kretanja, uvjete prometa te na stanje i osobine ceste ne ugrožava druge sudionike u prometu, prilikom čega je  sišao vozilom na travnatu bankinu te udario u plastični stupić u vlasništvu „Hrvatskih cesta“, a potom sletio u putni kanal i udario u kolni ulaz poljoprivrednog zemljišta nakon čega je od siline udara došlo do prevrtanja vozila. Budući da 63-godišnjem vozaču i 49-godišnjoj putnici trenutno nisu okvalificirane ozljede, nakon zaprimanja liječničke prijave slijedi podnošenje odgovarajućih pismena.

Istoga dana, oko 15 sati između Požege i Mihaljevaca, na nerazvrstanoj cesti, 22-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom te sletjela u putni kanal gdje je došlo do rotiranja vozila i odbacivanja na prometnu traku.  U prometnoj nesreći 22-godišnja vozačica je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Ugrožavao promet

U četvrtak 9. rujna 2021. oko 16.25 sati u mjestu Španovica, policijski službenici su u prometu zatekli 44-godišnjaka koji je upravljao traktorom marke „IMT“, daruvarskih registarskih oznaka prilikom čega je utvrđeno da mu je zbog negativnih bodova rješenjem Policijske postaje Pakrac vozačka dozvola proglašena nevažećom te mu je oduzeta i poništena. 44-godišnjak je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije te će biti priveden u Prekršajni sud u Daruvaru, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Požar

U četvrtak 9. rujna 2021. oko 14.50 sati u Požegi u Ulici dr. Andrije Štampara u garaži, uslijed tehničkog kvara prilikom rada, došlo je do požara na stroju u vlasništvu trgovačkog društva iz Požege. Materijalna šteta se cijeni na oko 15 tisuća kuna.