Ponedjeljak, 06 Rujan 2021 09:38

Uglavnom promet ugrožavaju alkoholizirani vozači, a najbržem izmjereno čak 144 km/h

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Ugrožavanje prometa

U petak 3. rujna 2021., oko 21 sat, u mjestu Hrnjevac (Kutjevo), prilikom nadzora prometa od strane policijskih službenika, zatečen je 40-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,88 promila i prije stjecanja prava na upravljanje, te ne koristeći sigurnosni pojas, upravljao osobnim automobilom marke "Volkswagen" požeških registarskih oznaka.

U nedjelu 5. rujna 2021., oko 23 sata, u Pakracu, prilikom nadzora prometa od strane policijskih službenika, zatečen je 34-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,80 promila i za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, upravljao osobnim automobilom marke "Fiat" bjelovarskih registarskih oznaka.

Kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, obojica su smještena u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i protiv njih slijedi prekršajni postupak.

Prometne nesreće

Tijekom proteklog vikenda evidentirano je događanje ukupno pet prometnih nesreća i to tri u Požegi, te po jedna u Kaptolu i Mijačima, koje su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Rezultati pojačanih aktivnosti nadzora prometa

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 60 prekršaja. Od toga broja ističu se 7 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 27 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok 5 počinitelja nije koristilo sigurnosni pojas. Najveća utvrđena brzina kretanja bila je 144 km/h, a najveća utvrđena koncentracija alkohola kod vozača 1,88 g/kg. Tijekom vikenda nisu zatečeni u prekršajima višestruki počinitelji (recidivisti).