Ponedjeljak, 16 Kolovoz 2021 09:59

Pojačane mjere kontrole prometa za vikend prikupile 62 prekršitelja, 25 brzih a 10 sa alkoholom

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Rezultati pojačanih mjera u prometu  -

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel) kao i na recidiviste, odnosno višestruke počinitelje prometnih prekršaja. Ciljana akcija nadzora alkoholiziranosti i droga kod sudionika u prometu provodila se u noći sa subote na nedjelju.

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđena su ukupno 62 prekršaja od čega ističemo 25 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, 11 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te deset prekršaja   upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj koji se dogodio u subotu 14. kolovoza 2021. oko 23.25 sati u mjestu Velika na Trgu sv. Augustina gdje  su policijski službenici prilikom nadzora prometa zaustavili moped kojim upravljao 51-godišnjak pod utjecajem alkohola od 0,99 promila za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom. Tom prilikom 51-godišnjak je dragovoljno predao policijskim službenicima marihuanu za što slijedi optužni prijedlog na novčani iznos od pet tisuća kuna, dok za prekršaje iz prometa slijedi prekršajni nalog na novčani iznos od 13 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od četiri mjeseca te je isti smješten u posebnu prostoriju policije.