Utorak, 03 Kolovoz 2021 08:50

Dva teretnjaka sudarila se u Vetovu na izlasku s obilaznice a 53-godišnjak vozio u Kuli s 1,51 promila pa završio na triježnjenu

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

U ponedjeljak, 2. kolovoza 2021., oko 14 sati, u Vetovu, na raskrižju lokalne obilaznice i županijske ceste ŽC 4101, 46-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“, brodskih registarskih oznaka, krećući se s obilaznice i skrećući na županijsku cestu, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, nije propustio sva vozila koja se s istom kreću, te je oduzeo prednost prolaska 23-godišnjem vozaču koji je upravljao teretnim automobilom marke „Iveco“ zagrebačkih registarskih oznaka, zbog čega je došlo do sudara vozila. 46-godišnjem vozaču teretnog automobila bit će izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska.

53-godišnjak upravljao pod utjecajem alkohola, koristio mobitel i bez vezanog pojasa

U ponedjeljak, 2. kolovoza 2021., oko 20 sati, u mjestu Kula, policijski službenici su prilikom nadzora prometa, zatekli 53-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,51 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Nadzorom je također utvrđeno da je tijekom vožnje koristio mobitel i da nije koristio sigurnosni pojas. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije i bit će mu izdan prekršajni nalog.