Četvrtak, 25 Lipanj 2020 08:40

U 24 sata čak tri naleta vozila na divljač na cesti - vozači se pozivaju na oprez

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Teže ozlijeđen u slijetanju teretnog automobila kod Pakraca

U srijedu 24. lipnja 2020., oko 8 sati, u mjestu Omanovac (Pakrac), 60-godišnji vozač, koji je upravljao teretnim automobilom marke „DAF“ sa pridodanim priključnim vozilom, zbog nepropisnog kretanja kolnikom izgubio je nadzor nad skupom vozila, nakon čega je sletio sa kolnika i udario u stup električne mreže u vlasništvu HEP-a, te obiteljsku kuću u vlasništvu 56-godišnjaka na kojoj je nastala materijalna šteta. Vozač je u prometnoj nesreći zadobio teške tjelesne ozljede, te mu je naplaćena novčana kazna zbog nepropisnog kretanja kolnikom.

Tijekom protekla 24-sata tri naleta vozila na divljač-vozači oprez!

U srijedu 24. lipnja 2020., oko 15 sati, na cesti Pleternica-Kutjevo, nedaleko mjesta Sesvete, 47-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka vozilom je na cesti udario srneću divljač koja je istrčala na kolnik.

Istoga dana, oko 23 sata na cesti Požega-Alilovci, 28-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka, vozilom je na cesti udario u srneću divljač koja je istrčala na kolnik.

U četvrtak 25. lipnja 2020., oko 2 sata iza ponoći, 22-godišnjak koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka vozilom je na cesti udario divljač - zeca koji je istrčao na kolnik.

U navedenim događajima nastupila je materijalna šteta na vozilima.

Kako bi spriječili ovakve događaje, pozivamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama, te da prilagode  brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku. Također,  upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.