Petak, 13 Ožujak 2020 09:10

Tijekom cijelog tjedna akcija na korištenje sigurnosnog pojasa

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

Tijekom ovog tjedna, odnosno u razdoblju od 9. do 15. ožujka. na području PU požeško-slavonske provodi se preventivno-represivna akcija usmjerena prvenstveno na korištenje sigurnosnog pojasa.

U  petak 13. ožujka policijski službenici će pojačano provoditi nadzor korištenja sigurnosnog pojasa.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.

Najava pojačanih mjera u prometu

Policija i ovog vikenda nastavlja s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, a posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu.

 Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Također će se  u noći sa subote na nedjelju, 14./15. ožujka 2020. provoditi  preventivno-represivna akcija pojačanog nadzora vozača pod utjecajem alkohola i droga.

Upozoravamo sve sudionike u prometu da se pridržavaju prometnih propisa.