Utorak, 10 Ožujak 2020 08:33

Iz policijske bilježnice - krađa mobitela i dva ugrožavanja prometa za po 20 tisuća kuna

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Prijavio krađu mobitela

U ponedjeljak 9. ožujka 2020. policijskim službenicima je prijavio 50-godišnjak da mu je u subotu, 6. ožujka, u poslijepodnevnim satima, u Požegi u Ulici Matice Hrvatske, u ugostiteljskom objektu, nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio mobitel marke „Samsung“. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dragovoljna predaja oružja

U ponedjeljak 9. ožujka 2020. na području Pakraca, anonimni građanin je policijskim službenicima predao jednu automatsku pušku, a koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavali promet

U ponedjeljak 9. ožujka 2020. oko 10.35 sati u mjestu Prekopakra, policijski službenici su u prometu zatekli 62-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, daruvarskih registarskih oznaka, a pod utjecajem alkohola od 2,36 promila. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 62-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog te će u jutarnjim satima biti doveden u Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru radi provođenja prekršajnog postupka.

Istoga dana, oko 10.40 sati, također u mjestu Prekopakra, u prometu je zatečen 52-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu  u koncentraciji od 2,04 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, daruvarskih registarskih oznaka. 52-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Predviđena novčana kazna za navedene prekršaje je od 10 do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana te šest negativnih bodova.