Banner 750x94 KULENOVA

Alles banner Pozeska kronika 750x94

Breadcrumbs

Utorak, 07 Siječanj 2020 09:14

Policijska bilježnica – pod alkoholom se potukli u Brestovcu, vozač i traktorista dobrano potegli iz flaše, u bijegu od policije napravio prometnu nesreću

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Tjelesna ozljeda

U subotu 4. siječnja 2020. oko 2.10 sati u mjestu Brestovac u Ulici Stari Brestovac, 20-godišnjak (1,80 promila) i 38-godišnjak (1,61 promil) su se verbalno i tjelesno sukobili i tom prilikom su obojica lakše ozlijeđeni. Također je 38-godišnjak tjelesno napao 38-godišnjakinju koja ih je pokušala razdvojiti i koja je lakše ozlijeđena. Protiv 20-godišnjaka i 38-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Tjelesna ozljeda“.

Dragovoljno predao oružje

U ponedjeljak  6. siječnja 2020. na području grada Požege, anonimni građanin je policijskim službenicima predao automatsku pušku i automatski pištolj s pripadajućim streljivom, a koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavali javni promet

U petak 3. siječnja 2020. oko 17.50 sati u Požegi u Ulici Stjepana Radića, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zatekli 42-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 2,30 promila upravljao osobnim automobilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 42-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U ponedjeljak 6. siječnja 2020. oko 2 sata u mjestu Potočani, u prometu je zatečen 41-godišnjak koji je upravljao traktorom pod utjecajem alkohola od 2,03 promila i koji kod sebe nije imao vozačku dozvolu, prometnu dozvolu, osobnu iskaznicu niti bilo koji drugi dokument kojim bi se mogao utvrditi njegov identitet. 41-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana oko 13.10 sati u Požegi u Zagrebačkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili osobni automobil kojim je prije stjecanja prava na upravljanje i za vrijeme dok nije koristio sigurnosni pojas upravljao 44-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. On se oglušio na naredbu policijskih službenika da s njima krene u prostorije policijske postaje te je nastavio vožnju prema obilaznici i dalje prema mjestu Jaguplije gdje je prouzrokovao prometnu nesreću s drugim osobnim automobilom kojim je upravljao 30-godišnjak nakon čega se udaljio pješice u nepoznatom smjeru. Policijski službenici tragaju za počiniteljem protiv kojeg slijedi optužni prijedlog zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa, upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, upravljanja vozilom s nečitljivim registarskim oznakama, nepostupanja po naredbi policijskih službenika, izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom i napuštanja mjesta prometne nesreće.