Četvrtak, 14 Studeni 2019 09:40

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

U srijedu 13. studenoga oko 18.30 sati u Požegi u Ulici bana Josipa Jelačića, 54-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine izgubila je nadzor nad vozilom, prešla na suprotnu prometnu traku i sletjela u putni kanal. Protiv vozačice slijedi prekršajni nalog zbog neprilagođene brzine i izazivanja prometne nesreće.

U četvrtak 14. studenoga oko 0.20 sati na državnoj cesti D-38 u blizini mjesta Brestovac, 29-godišnji vozač koji je upravljao teretnim automobilom marke „Fiat“, zagrebačkih registarskih oznaka, udario je u divljač koja je istrčala na kolnik.

Upozoravamo vozače da budu maksimalno oprezni na cestama pogotovo u jutarnjim i kasno poslijepodnevnim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na kolniku. Također, upozoravamo vozače da obrate pozornost na cestama izvan naselja na neočekivanu pojavu divljači, posebice na dionicama ceste na kojima je vidno postavljena prometna signalizacija koja upozorava vozače na pojavu divljači.

Napominjemo da vozač vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, ako se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom.