Ponedjeljak, 11 Studeni 2019 10:21

Rezultati akcija u prometu za protekli vikend povodom Martinja

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnog stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 67 prekršaja, od čega se ističe 30 prekršaja nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja, deset prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveća utvrđena koncentracija je izmjerena na području PP Požega kod 49-godišnjeg vozača koji je pod utjecajem alkohola od dva promila ugrožavao promet, a također su zatečena i dva recidivista.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila je iznosila 92 km/h, a izmjerena je na području PP Pakrac kod 37-godišnje vozačice. Protiv nje slijedi prekršajni nalog, a predviđena novčana kazna za navedeni prekršaj je 2.000,00 kuna.

Također su policijski službenici u noći sa subote na nedjelju provodili preventivno-represivnu akciju usmjerenu na nadzor brzine.

Tom prilikom utvrđeno je 11 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega su se dva prekršaja odnosila na prekršaje na koje je akcija bila usmjerena.

Najveća izmjerena brzina iznosila je 80 km/h, a izmjerena je na postajnom području PP Požega, gdje je osobnim automobilom upravljao 21 godišnji vozač.

Za vrijeme provedbe preventivno-represivne akcije nije bilo zabilježenih prometnih nesreća.