Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Četvrtak, 31 Listopad 2019 09:26

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(15 glasova)

Otuđen novčanik

U srijedu 30. listopada 2019. u jutarnjim satima u Pakracu u Bolničkoj ulici u prostorijama Doma zdravlja, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iskoristio nepažnju 53-godišnjakinje i otuđio novčanik u kojem su se nalazili dokumenti i novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Predao zračnu pušku

U srijedu 30. listopada 2019. na području Požege, 69-godišnjak je policijskim službenicima predao jednu zračnu pušku koja je izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.
Napominjemo da je još uvijek u tijeku akcija "Manje oružja – manje tragedija" za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život.
Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

U prometnoj nesreći smrtno stradao 69-godišnjak

U srijedu 30. listopada 2019. oko 17 sati u mjestu Marindvor, 71-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine naletio je na 69-godišnjeg pješaka koji je prelazio kolnik i koji je tom prilikom ozlijeđen i prevezen u Opću županijsku bolnicu Požega gdje je od ozljeda preminuo. Protiv 71-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“.
U vremenu od 17.55 do 21 sat županijska cesta ŽC-4100 je bila zatvorena za sav promet i on se odvijao alternativnim pravcima.
Tijekom jučerašnjeg dana dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Omanovac.

I ovog vikenda pojačane mjere u prometu

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa.