Ponedjeljak, 28 Listopad 2019 10:23

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U nedjelju 27. listopada 2019. oko 18.25 sati u mjestu Alilovci, 49-godišnji vozač je upravljao neregistriranim, tehnički neispravnim i neosiguranim kombajnom, dok se iza njega osobnim automobilom marke „Audi“, požeških registarskih oznaka kretao 26-godišnji vozač koji nije pravovremeno uočio kombajn uslijed čega je došlo do naleta prednje strane vozila u stražnju stranu kombajna. U prometnoj nesreći 26-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv 49-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

U petak 25. listopada 2019. oko 16.10 sati u Pleternici u Ulici Ivana Šveara, 29-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,15 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uključivao se u promet sa obilježenog parkirališta vožnjom unatrag, a da prethodno nije propustio sva vozila prilikom čega je udario u osobni automobil marke „Ford“, zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je upravljao 44-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja 29-godišnjak je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Osječkoj ulici i tri bijega s mjesta prometne nesreće, u Jakšiću u Kolodvorskoj ulici i u Požegi u ulicama Županijska i Bana Pavla Šubića.

Teška krađa provaljivanjem

U razdoblju od 22.do 26. listopada 2019. u mjestu Kuzmica, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u dvorišnu prostoriju u vlasništvu 25-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Oštećenje tuđe stvari

U razdoblju 25./26. listopada 2019. u Požegi u Ulici Franje Cirakija, nepoznati počinitelj (ili više njih) je na kućici u vlasništvu „Hrvatskih željeznica“ razbio nekoliko prozorskih stakala i policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjom hrvatskom državljankom s područja Požege i utvrdili da je u više navrata tijekom rujna i listopada u Požegi u Ulici Vladimira Nazora, narušavala javni red i mir na način da je vikala i galamila i protiv nje slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz čl. 13 (tuča, vika i galama) iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Požari

U noći s petka na subotu 25./26. listopada 2019. u Lipiku u Filipovačkoj ulici na neutvrđeni način je došlo do požara na devastiranoj kući u vlasništvu nepoznatog vlasnika prilikom čega je izgorjela drvena greda na krovištu.

U nedjelju 27. listopada 2019. oko 14 sati u Kutjevu, 57-godišnjak je spaljivao kukuruzište na poljoprivrednoj površini koju koristi prilikom čega nije poduzeo sve odgovarajuće preventivne mjere da se vatra ne proširi na druge površine uslijed čega je došlo do širenja vatre na voćnjak u vlasništvu 45-godišnjakinje. Protiv 57-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 17 sati u mjestu Jaguplije, 45-godišnjak je zapalio travu i nisko raslinje te napustio mjesto događaja prilikom čega je došlo do požara u kojem je izgorjela stara drvarnica. Protiv počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavali promet

U petak 25. listopada 2019. oko 22.40 sati u Požegi u Osječkoj ulici, u prometu je pomoću svjetleće stop tablice zaustavljan osobni automobil marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, koji nije postupio po znaku policijskih službenika već je naknadno zaustavljen u Osječkoj ulici prilikom čega je utvrđeno da je vozilom upravljao 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,14 promila i on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju 27. listopada 2019. oko ponoći u Požegi u Ulici hrvatskih branitelja u prometu je zatečen 22-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola od 1,96 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.