Ponedjeljak, 30 Rujan 2019 09:18

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda i ubijanje životinje u Drškovcima

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Provaljeno u vikendicu

U razdoblju od 10. kolovoza do 27. rujna 2019., u mjestu Eminovci, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u vikendicu u vlasništvu 51-godišnjaka i otuđio razne predmete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Ubijanje ili mučenje životinja

U subotu, 28. rujna 2019., oko 17.30 sati, u mjestu Drškovci, u Vinogradskoj ulici, 57-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,14 promila, mačetom ubio svog psa te ga pokušao zapaliti i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Ubijanje ili mučenje životinja“.

Oštećen osobni automobil

U noći sa subote na nedjelju, 28./29. rujna 2019., u mjestu Pleternica, u Ulici Dolač, na parkiralištu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je oštetio osobni automobil marke „BMW“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, a kojeg koristi 47-godišnjak. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Požari

U petak, 27. rujna 2019., oko 19.55 sati, između mjesta Mijači i Glavica, došlo je do samozapaljenja teretnog automobila kojim je upravljao 39-godišnjak.

U subotu, 28. rujna 2019., oko 19.35 sati, u Pakracu, u Ulici kneza Domagoja, nepoznati počinitelj (ili više njih) je uporabom otvorenog plamena zapalio ležaljku ispod vanjskog stepeništa u vlasništvu 51-godišnjaka. Nakon toga požar se proširio na predmete koji su djelomično nagorjeli. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U nedjelju, 29. rujna 2019., oko 6.40 sati, u mjestu Ratkovica, 31-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,72 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, njemačkih nacionalnih oznaka, u kojem su se kao putnici nalazila djeca starosti osam i deset godina (nisu bila vezana sigurnosnim pojasom niti su se nalazila u sigurnosnim sjedalicama), uslijed neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal te udario u kolni ulaz.

U prometnoj nesreći osmogodišnje dijete je lakše, a desetogodišnje teško ozlijeđeno. Protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ te dopis nadležnom Centru za socijalnu skrb.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom, po dvije u Požegi na Trgu Svetog Trojstva te po jedna u mjestu Novi Mihaljevci i nedaleko mjesta Paka.