Banner 750x94 cestitke 1,3

bilburger

Breadcrumbs

Srijeda, 18 Rujan 2019 10:59

Rekorderi s 2,23 i 2,17 promila alkohola upravljali vozilima bez vozačke i s oduzetom vozačkom dozvolom

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

Vozači zatečeni pod utjecajem alkohola

U utorak, 17. rujna 2019., oko 11.50 sati, u Pleternici, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,17 promila i za vrijeme dok su mu izrečene zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka. Budući  je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, te je uz optužni prijedlog 18. rujna priveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi. Optužnim prijedlogom je predloženo izricanje ukupne kazne zatvora u trajanju od 60 dana, odnosno za svaki prekršaj po 30 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Istoga dana, oko 16.40 sati, između mjesta Bektež i Kula, u prometu je zatečen 57-godišnjak koji je prije stjecanja prava na upravljanje i pod utjecajem alkohola 2,23 promila upravljao neregistriranim i neosiguranim traktorom. On je uhićen i smješten u posebnu prostoriju policije, te je uz optužni prijedlog 18. rujna priveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi. Optužnom prijedlogom je predloženo izricanje ukupne kazne zatvora u trajanju od 60 dana (po 30 dana za prekršaj alkohola i prije stjecanja prava na upravljanje) te ukupna novčana kazna u iznosu od 5.700,00 kuna (5.000,00 kuna za osiguranje i 700,00 kuna za registraciju), te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima „F“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Neovlašteno posjedovao drogu

U utorak, 17. rujna 2019., oko 17 sati, u mjestu Velika, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 22-godišnjaka koji je pod utjecajem opojnih sredstava upravljao osobnim automobilom marke „Fiat“, požeških registarskih oznaka i kod kojeg su pronašli cannabis marihuanu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U utorak, 17. rujna 2019., oko 9.10 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Osječke i Andrije Hebranga, 57-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola od 0,97 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, daruvarskih registarskih oznaka, dolaskom do raskrižja prošao je pored vidno postavljenog znaka „obavezno zaustavljanje“, a da prethodno nije propustio vozila koja se kreću cestom s prednošću prolaska te je udario u osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljala 64-godišnjakinja. Počinitelj je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja - nepoštivanje prednosti prolaska, alkohola i izazivanja prometne nesreće s materijalnom štetom.   

Istoga dana, oko 12.50 sati, u mjestu Gaj, dvoje djece starosti sedam i devet godina su nakon izlaska iz autobusa počela trčati preko ceste, a da se nisu uvjerila da to mogu učiniti na siguran način prilikom čega je u njih udario 66-godišnji vozač kojemu je istekla vozačka dozvola i koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, požeških registarskih oznaka. Vozač je kako bi izbjegao direktan udar u djecu vozilom sletio u putni kanal.  U prometnoj nesreći sedmogodišnje dijete je lakše, a devetogodišnje teško ozlijeđeno. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a vozaču je naplaćena novčana kazna zbog isteka važenja vozačke dozvole.