Breadcrumbs

Petak, 14 Lipanj 2019 09:59

Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

U četvrtak, 13. lipnja 2019., oko 12.50 sati, u Lipiku, u Ulici Matije Gupca, 19-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Alfa“, bjelovarskih registarskih oznaka, uslijed nekretanja sredinom obilježene prometne trake vozilom je zahvatila putnu bankinu i sletjela s kolnika prilikom čega je udarila u drvored u vlasništvu Grada Lipika. U prometnoj nesreći 19-godišnjakinja je lakše ozlijeđena i protiv nje slijedi prekršajni nalog.

Tijekom jučerašnjeg dana dogodile su se i dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u mjestu Hrnjevac i u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira.

Najava pojačanog nadzora prometa tijekom vikenda

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.

Upozoravamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa.