Četvrtak, 02 Svibanj 2019 13:07

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Provaljeno u trgovine, ugostiteljski objekt i benzinsku postaju

U noći s ponedjeljka na utorak, 29./30. travnja, u mjestu Brestovac, u Požeškoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u ugostiteljski objekt u vlasništvu 43-godšnjaka i otuđio novac i razne cigarete, a potom u poljoprivrednu apoteku u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva iz koje je otuđio novac.

U istom razdoblju, u mjestu Velika, u ulicama Hrvatskih branitelja i Stjepana Radića, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u trgovine u vlasništvu zadruge iz Jakšića i otuđio novac i razne cigarete. Također u mjestu Velika, na Trgu bana Josipa Jelačića, provaljeno je u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

Provedena kriminalistička istraživanja za dvije prometne nesreće

Policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje prilikom čega su utvrdili da je dana 26. travnja 2019., oko 17 sati, u mjestu Zagrađe, 51-godišnjak upravljao traktorom marke „Ursus“, požeških registarskih oznaka i uslijed nedržanja strane kretanja izgubio nadzor nad vozilom, sletio u putni kanal, a potom u daljnjem kretanju udario u kuću u vlasništvu 69-godišnjaka nakon čega je napustio mjesto događaja. Slijedi daljnje utvrđivanje svih okolnosti navedene prometne nesreće.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje prilikom čega je utvrđeno da je dana 27. travnja 2019., oko 22 sata, između mjesta Zagrađe i Frkljevci, 19-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine sletio vozilom s kolnika i udario u stablo hrasta nakon čega je napustio mjesto događaja. U prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog .

Požar na otvorenom prostoru

U srijedu, 1. svibnja 2019., oko 23.50 sati, u Požegi, u Ulici Josipa Runjanina, na livadi, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega su izgorjele stare daske.