Ponedjeljak, 29 Travanj 2019 10:36

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Nastavlja se traganje za 57-godišnjakom koji je nestao u ribnjaku u Zarilcu

Tijekom današnjeg dana, bit će nastavljeno traganje za 57-godišnjim muškarcem s područja Pleternice, koji je jučer 28. travnja 2019., u popodnevnim satima nestao u ribnjaku u mjestu Zarilac.

HGSS je u nedjelju dojavom od Centra 112 u koordinaciji s ronilačkim klubom Požega u 17:15 krenuo u akciju potrage za nestalom osobom koja je u naselju Zarilac pokušala preplivati ribnjak. Na žalost nakon nekog vremena osobi se gubi svaki trag. Pretraživanje ribnjaka započinju Pleternički vatrogasci s gumenim čamcem, a nešto prije 18 sati pridružuju se i 2 člana ronilačkog kluba Požega te 5 članova HGSS stanice Požega s gumenim čamcem. Osim pretraživanja iz čamaca, izvršena je pretraga ribnjaka iz zraka uz pomoć bespilotne letjelice.

Razbojništvo kod Čaglina

U petak 26. travnja 2019., u dopodnevnim satima, dogodilo se razbojništvo u obiteljskoj kući u mjestu Vlatkovac (općina Čaglin). Razbojništvo su počinila dvojica muškaraca starosti oko 40 godina, tako što su nepozvani ušli u obiteljsku kuću u vlasništvu 51-godišnjakinje te od nje, uz uporabu sile, otuđili novac i lakše ju ozlijedili, nakon čega su pobjegli. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Pozivamo eventualne svjedoke ili druge osobe koje imaju saznanja o ovom događaju i počiniteljima da se jave u najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

 

Narušavali javni red i mir u Požegi i Donjem Čagliću

U petak, 26. travnja 2019., oko 13 sati, u ugostiteljskom objektu u Ulici Pavla Radića u Požegi, 25-godišnjak je vikom i galamom narušavao javni red i mir, a kako je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je posebnu prostoriju policije.

U nedjelju, 28. travnja 2019., oko 11 sati, u Donjem Čagliću, na ulici, 77-godišnjakinja je vikom i vrijeđanjem 72-godišnjakinje narušavala javni red i mir.

Protiv oba počinitelja slijedi optužni prijedlog nadležnim sudovima.

Dragovoljna predaja ubojitih sredstava u Požegi

U subotu, 27. travnja 2019., na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima pušku i 426 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Dvije prometne nesreće i rezultati pojačanih aktivnosti prometa

Tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije prometne nesreće i to u mjestu Grabarje u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena i u Požegi, koja je za posljedicu imala materijalnu štetu.

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend, s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provedene su mjere pojačanog nadzora prometa, posebice usmjerene na tzv. 'četiri glavne ubojice u prometu' (alkohol, brzina, sigurnosni pojas i mobitel).

Tijekom provođenja aktivnosti na području PU požeško-slavonske utvrđeno je ukupno 122 prekršaja, od čega se ističu 6 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 64 vozača je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja, a 14 ih nije koristilo sigurnosni pojas.

Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 1,74 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 104 km/h. Od ukupnog broja počinitelja, u tri slučaja se radilo o osobama koji su višestruki počinitelji prekršaja koji su ranije prijavljivani za prekršaje brzine i alkoholiziranosti.