Utorak, 09 Travanj 2019 11:25

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege, kojeg se sumnjiči da je 21. ožujka 2019., oko 13 sati iz prostorija učilišta u Ulici Vjekoslava Babukića u Požegi, otuđio prijenosno računalo u vlasništvu 45-godišnjakinje, te da je 27. ožujka 2019., iz prostorija škole u Ulici Dr. Franje Tuđmana u Požegi, također otuđio prijenosno računalo. Protiv njega slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, kao nadopuna kaznene prijave.

Prometne nesreće u Požegi i Pleterenici

U ponedjeljak, 8. travnja 2019., u vremenu od 8.30 do 8.50 sati, u Požegi u Ulici Matije Gupca na parkiralištu, nepoznati počinitelj je zbog nepropisnog skretanja udario u osobni automobil marke „Ford“, požeških registarskih oznaka i oštetio ga, a kojeg je prethodno parkirao 68-godišnji vlasnik.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Istoga dana, oko 14.45 sati u Ulici kralja Zvonimira u Pleternici, 57-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, nije zaustavio vozilo u trenutku kada su se počeli spuštati uređaji za zatvaranje prometa, odnosno svjetlosno-zvučni signali su najavljivali da se prijelazu približava vlak, te je udario u polubranik u vlasništvu „Hrvatskih željeznica“ i oštetio ga. Njemu će biti izdan prekršajni nalog.

Predana ubojita sredstva

U ponedjeljak, 8. travnja 2019., na području Pleternice, osoba koja je zatražila da ostane anonimna, predala je policijskim službenicima jednu ručnu bombu, dva trotilska metka i 57 komada streljiva, dok je 46-godišnjak na području Pakraca predao 310 komada streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.