Petak, 05 Travanj 2019 13:16

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Dvije prometne nesreće zbog brzine

U četvrtak 4. travnja 2019., oko 17 sati, u mjestu Novi Mihaljevci, 30-godišnja vozačica koja je upravljala osobnim automobilom marke „Seat“, švicarskih registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine vozilom je sletjela s kolnika i udarila u ogradu u vlasništvu 55-godišnjaka i stup u vlasništvu 58-godišnjaka. Njoj je naplaćena novčana kazna na mjestu događaja.

Oko 17.40 sati u mjestu Eminovci, 21-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Mazda“ požeških registarskih oznaka, zbog neprilagođene brzine kretanja naletio je prednjim djelom na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka, kojim je upravljao 58-godišnjak, a koji je odbačen i potom udario prednjim djelom u prednji dio osobnog automobila marke „Škoda“ požeških registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 46-godišnjak.

U prometnoj nesreći lakše je ozlijeđena 51-godišnja putnica iz osobnog automobila marke „Fiat“, dok protiv 21-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog vožnje neprilagođenom brzinom.

Požari na gospodarskim objektima u Prekopakri i Brestovcu

U četvrtak, 4. travnja 2019., oko 8 sati, u Prekopakri, uslijed prijenosa topline s odbačenog žara i pepela, došlo je do požara na gospodarskoj zgradi u vlasništvu 79-godišnjakinje. Požar je ugašen oko 8.40 sati, kada je utvrđeno da su opožarena vrata i krovište.

Istoga dana, oko 14 sati u mjestu Brestovac, 76-godišnjak je spaljivao travu i raslinje na svom imanju nakon čega se vatra u večernjim satima proširila na manju gospodarsku zgradu. Požar je ugašen oko 20.45 sati, kada je utvrđeno da je opožarena konstrukcija iste.

U Požegi bicikl bez vlasnika

U četvrtak 4. travnja 2019., 73-godišnjakinja iz Ulice Eugena Kvaternika u Požegi, obavijestila je policijske službenike da je ispred njene kuće ostavljen bicikl nepoznatog vlasnika. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, bicikl je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o biciklu marke „Beta“ da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo bicikl ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Predano streljivo na području Brestovca i Pakraca

U četvrtak, 4. travnja 2019., 76-godišnjakinja s području Brestovca, predala je policijskim službenicima 128 komada streljiva, dok je građanin koji je želio ostati anoniman na području Pakraca predao policijskim službenicima 1600 komada streljiva, koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Pojačane aktivnosti nadzora prometa

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere.