Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 19:17

Požar na otvorenom prostoru uz jaki vjetar prijetio i šumi iznad Gradskih Vrhovaca

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

GRADSKI VRHOVCI – Kasnije popodne došlo je do požara na otvorenom prostoru iznad sela Gradski Vrhovci. Gorjela je šikara, visoka trava, ali i rubni dijelovi šume a požar je kretao dalje gonjen jakim vjetrom koji je počeo puhati poslije podne.

Odmah su negdje prije 18 sati angažirani i vatrogasci JVP Požega s dva vozila, jedno vozilo za gašenje šumskih požara i jedno navalno vatrogasno vozilo te DVD Požega s jednim vozilom i vatrogascima s protupožarnim brentačama za gašenje na nepristupačnim terenima gdje ne mogu doći vatrogasna vozila. U 19 sati požar je bio lokaliziran, još su se na mjestima u mraku mogli vidjeti žar i mali plamičci koje je vjetar uporno raspirivao. Vatrogasci su i to temeljito gasili, a na požarištu će ostati sve dok se ne bude prestalo dimiti na svim lokacijama požara.

Iako je i policija i vatrogasci i služba 112 već nekoliko puta izdavala upozorenje da se ne pale šikare i trava na otvorenom jer uvijek postoji mogućnost do širenja požara, posebno tamo gdje je u blizini i šuma, opet se netko nije pridržavao uputa. Dolazak jakog vjetra poslije podne samo je još više pogoršao situaciju i ovog ljudskog nemara.