Breadcrumbs

Utorak, 19 Ožujak 2019 11:22

Iz policijske bilježnice - najava akcije

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

U ponedjeljak 18. ožujka 2019., u vremenu od 14 do 22 sata u mjestu Cerovac (općina Kutjevo), nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u poljoprivrednu apoteku u vlasništvu trgovačkog društva iz Kutjeva i otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Prijevara

U ponedjeljak 18. ožujka 2019., policijskim službenicima prijavio je 64-godišnjak s područja Pakraca, da je u mjesecu veljači 2019., prevaren od nepoznate osobe za iznos od 2.500 kuna. U svezi navedenog, slijedi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih činjenica vezanih za kazneno djelo „Prijevara“.

Upravljao prije stjecanja prava

U ponedjeljak, 18. ožujka 2019., oko 9.50 sati, u mjestu Migalovci, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 17-godišnjaka koji je prije stjecanja prava na upravljanje upravljao teretnim automobilom marke „Mercedes“ požeških registarskih oznaka. Kako je isti ranije evidentiran kao višestruki počinitelj prekršaja i prijetila je opasnost da će nastaviti činiti prekršaje, smješten je u posebnu prostoriju policije, te će uz optužni prijedlog biti doveden dežurnom sudcu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi.

Požar na otvorenom prostoru kod Kutjeva

U ponedjeljak, 18. ožujka 2019., oko 12.45 sati, nedaleko grada Kutjeva, na neutvrđeni način je došlo je do požara na otvorenom prostoru – neobrađenom poljoprivrednom zemljištu nepoznatog vlasnika. Požar je ugašen oko 13.30 sati, kada je utvrđeno da je opožaren prostor od oko  100 kvadratnih metara.

Najava akcije i poziv – uključite se u planiranje akcije

Temeljem TISPOL-ovog Plana aktivnosti za 2019., na području država Europske unije provest će se 24 – satni pojačani nadzor brzine u vremenu od 00,00 - 24 sata 3. travnja 2019. Za pripremu ove akcije pozivamo građane da predlože lokacije koje smatraju ugroženima zbog kretanja vozila nedopuštenim brzinama.

Svoje prijedloge mogu dostavljati od 20. do 30. ožujka 2019., na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. a nakon zaprimljenih prijedloga, analizirati će se dostavljeno te će se odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine.

Pojačani nadzor, vodeći računa da se ne stvaraju zastoji u odvijanju prometa, policijski službenici će provoditi na više nadzornih mjesta na cestama naše županije stoga upozoravamo vozače da se pridržavaju prometnih propisa.