Breadcrumbs

Petak, 15 Ožujak 2019 09:07

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola

U petak, 15. ožujka 2019., oko 2.45 sati, u Pakracu, u Bolničkoj ulici, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 43-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,16 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom protekla 24 sata na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi, u Sokolovoj ulici, te jedan bijeg s mjesta prometne nesreće u Požegi, na Trgu Svetog Trojstva.

Najava akcije u prometu

S ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa na području cijele Republike Hrvatske, pa tako i na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava požeško-slavonska, tijekom nastupajućeg vikenda pojačano će se provoditi nadzor sudionika u prometu. Posebno će se nadzirati i sankcionirati vožnja pod utjecajem alkohola, vožnja nedopuštenom brzinom, nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, te korištenje sigurnosnog pojasa u vozilima, ali i svi ostali prekršaji u cestovnom prometu. Isto tako ciljano će se provoditi nadzor recidivista odnosno višestrukih počinitelja prekršaja prema kojima će se primjenjivati sve zakonom propisane mjere. Upozoravamo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa.