Utorak, 05 Ožujak 2019 09:23

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Prijevara u Brestovcu

U ponedjeljak 4. ožujka 2019., policijskim službenicima prijavio je 60-godišnjak s područja Brestovca, da je u mjesecu prosincu 2018., 37-godišnjaku s područja Virovitice, dao novac za radove i usluge koje ovaj nije obavio, te se smatra prevarenim. Protiv 37-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela „Prijevara“.

Neovlašteno posjedovao drogu

U ponedjeljak 4. ožujka 2019., policijski službenici su u Kutjevu zatekli 21-godišnjaka i kod istoga pronašli opojne droge marihuanu i amfetamin. Protiv njega slijedi optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Dvoje lakše ozlijeđenih u Požegi

U ponedjeljak, 4. ožujka 2019., oko 9.40 sati, u Požegi, na raskrižju ulica Osječke i Šokačke ceste, 66-godišnji vozač je upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, te oduzeo prednost prolaska 63-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Fiat“ požeških registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 63-godišnji vozač i putnica, dok protiv 66-godišnjaka slijedi prekršajni nalog zbog oduzimanja prednosti prolaska.

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava

U ponedjeljak 4. ožujka 2019., u mjestu Vetovo, na odlagalištu otpada, policijski službenici su pronašli jedan spremnik za streljivo i 39 komada streljiva. Istoga dana, 44-godišnjakinja je u hodniku stambene zgrade u Požegi, pronašla i predala policijskim službenicima jedan komad streljiva, a što je sve pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Veći broj požara na otvorenom

Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno osam požara na otvorenim prostorima u kojima je gorjela suha trava i raslinje, a navedeni su se dogodili u ulici Dubrovačkoj u Požegi, Zagrađu, Brestovcu, Nurkovcu, Oljasima, Kantrovcima, Golobrdcima i Kaptolu.