Banner 750x94 VELIKA OBICAJI ZAVICAJA

  plakat s 

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 14 Siječanj 2019 11:47

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Zatečen u pokušaju provale u Požegi

U nedjelju 13. siječnja 2019., oko 23.55 sati u ulici Osječkoj u pokušaju provale u trgovački centar zatečen je 25-godišnjak pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,22 promila. On je uhićen i slijedi daljnje kriminalističko istraživanje zbog počinjenog kaznenog djela „Teška krađa“.

U četiri prometne nesreće lakše ozlijeđen vozač pod utjecajem alkohola

U subotu 12. siječnja 2019., oko 16.20 sati, nedaleko mjesta Lukač, 28-godišnji vozač koji je upravljao pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,54 promila osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka zbog nepropisnog kretanja kolnikom i vožnje pod utjecajem alkohola vozilom je sletio s kolnika na poljoprivrednu površinu i lakše se ozlijedio. Njemu će biti izdan prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolnikom i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Uz opisanu nesreću s ozlijeđenim vozačem, zabilježene su i tri prometne nesreće koje su za posljedicu imale materijalnu štetu, a dogodile su se u Ramanovcima, Velikoj i Pleternici.

Upravljali pod utjecajem alkohola

U nedjelju, 13. siječnja 2019., oko 2.20 sati, u Ulici Franje Cirakija u Požegi, policijski službenici su prilikom kontrole prometa dali znak 24-godišnjem vozaču traktora marke „IMT“ požeških registarskih oznaka da se zaustavi, na što se isti oglušio i nastavio vožnju u smjeru ulice Priorljavske, protivno postavljenom prometnom znaku, a unatoč svjetlosno – signalnim uređajima na policijskom vozilu na koja se oglušio nastavio je vožnju do naselja Babin vir, gdje je traktor ostavio i pokušao se udaljiti pješice pri čemu je od strane policijskih službenika sustignut u ulici Zagrebačkoj. On je smješten u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva i bit će mu izdan optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja: upravljanja traktorom prije stjecanja prava, upravljanja pod utjecajem alkohola (2,18 promila), nepoštivanja prometnog znaka ii nepoštivanja naredbi ovlaštene službene osobe.

Iste noći, oko 5.55 sati, u ulici Bolničkoj u Pakracu, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 18-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,28 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, daruvarskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja smješten je u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

 

Požar na automobilu

U subotu, 12. siječnja 2019., oko 15.10 sati, u Požegi, u Industrijskoj ulici, u vožnji, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do samozapaljenja osobnog automobila marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka vlasništvo 33-godišnjakinje.

Predao streljivo u Pakracu

U subotu, 12. siječnja 2018., u Pakracu, 55-godišnjak je policijskim službenicima predao 335 komada streljiva, što je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.  

Rezultati pojačanog nadzora prometa 11./14.1.2019. godine

Kako je bilo najavljeno i protekli vikend s ciljem osiguranja povoljnijeg stanja sigurnosti cestovnog prometa, provođene su mjere pojačanog nadzora prometa, tijekom kojih je ukupno utvrđeno 105 prekršaja. Od toga broja ističu se 6 vozača koji su zatečeni pod utjecajem alkohola, 42 vozača je prekoračilo dopuštene brzine kretanja, 15 nisu koristila sigurnosni pojas, 6 su upravljala neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima i 2 osobe su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje. Najveća izmjerena koncentracija alkohola kod vozača iznosila je 2,18 promila, dok je najveća utvrđena brzina kretanja bila 96 km/h. Tijekom vikenda počinitelja prekršaja i to brzine i (4) i alkohola (1) su osobe koje su višestruki počinitelji prekršaja.