Banner 750x94 VELIKA OBICAJI ZAVICAJA

  plakat s 

Breadcrumbs

Srijeda, 09 Siječanj 2019 09:40

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Nedozvoljena trgovina duhanom

Policijski službenici su u ponedjeljak 7. siječnja 2019., u večernjim satima, u Požegi zatekli 51-godišnjaka, koji je posjedovao 5.5 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv njega slijedi kaznena prijava zbog počinjenog kaznenog djela „Nedozvoljena trgovina“.

Kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“ čini onaj tko neovlašteno kupuje, prodaje ili razmjenjuje predmete ili robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, dok je za počinitelja propisana kazna zatvora do jedne godine. Predmeti i roba nedozvoljene trgovine se oduzimaju. Ovakvi slučajevi su prigoda da ponovno građane upozorimo neka ne kupuju duhan od neovlaštenih osoba i mimo legalnih prodajnih kanala, jer se takvom kupovinom izlažu kaznenoj odgovornosti jer je i kupovina i prodaja na ovakav način zabranjena.

Neovlašteno posjedovao drogu

U utorak 8. siječnja 2019., policijski službenici su temeljem naloga Prekršajnog odjela Općinskog suda u Požegi, pretražili obiteljsku kuću na području Požege u kojoj neprijavljeno boravi 35-godišnjak, kojom prilikom su pronašli marihuanu. Droga je oduzeta, a protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.