Petak, 09 Studeni 2018 16:30

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Teška krađa provaljivanjem

U noći sa srijede na četvrtak, 7./8. studeni 2018., u mjestu Donji Čaglić, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u benzinsku postaju u vlasništvu trgovačkog društva iz Zagreba, prilikom čega je otuđio novac i razne cigarete. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Mole se eventualni svjedoci ili druge osobe koje raspolažu saznanjima o ovom događaju da se jave u najbližu policijsku postaju ili na telefon 192.

Prijevara

U četvrtak 9. studenog 2018., policijskim službenicima je prijavio 40-godišnjak s područja Požege, da je tijekom kolovoza 2018., s 26-godišnjakom s područja Požege dogovorio automehaničarske radove na automobilu, za što mu je uplatio iznos veći od 3 tisuće kuna, a za koje drži da ih 26-godišnjak nije obavio, te se osjeća prevarenim.

Protiv 26-godišnjaka slijedi kaznena prijava zbog kaznenog djela prijevare.

Podsjećamo da će policijski službenici tijekom nastupajućeg vikenda i „Martinja“ provoditi pojačani nadzor prometa usmjeren na alkoholiziranost. Slijedom toga, ponovo upozoravamo  vozače da ne konzumiraju alkohol  ukoliko namjeravaju sudjelovati u prometu na cestama ili da u takvim situacijama potraže alternativno rješenje prijevoza do odredišta (taksi, javni prijevoz, vozač koji nije konzumirao alkohol  i sl.), jer su takva rješenja uvijek bolja i sigurnija u odnosu na teške  posljedice koje mogu nastati zbog neodgovornog  i rizičnog ponašanja  prouzročenih vožnjom pod utjecajem alkohola. Jednako tako, upozoravamo i putnike u vozilima da ne sjedaju u vozila kojima upravljaju vozači za koje znaju da su konzumirali alkohol.