Četvrtak, 07 Lipanj 2018 10:10

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U srijedu, 6. lipnja 2018., oko 9.20 sati, u Požegi, na raskrižju Ulice Pavla Radića i ulica Frankopanske i Zrinske, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama između dva osobna automobila. 79-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Suzuki“, požeških registarskih oznaka i oduzeo je prednost prolaska 50-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Mitsubishi“ brodskih registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. Lakše ozlijeđeni su 79-godišnji vozač i 78-godišnja putnica iz osobnog automobila „Suzuki“, koji u trenutku nesreće nisu koristili sigurnosni pojas. 79-godišnjem vozaču bit će izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska i nekorištenja sigurnosnog pojasa, a putnici zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Također u srijedu oko 15.55 sati na istom raskrižju, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila. 42-godišnja vozačica upravljala je pod utjecajem alkohola u organizmu od 0,95 promila osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka i oduzela je prednost prolaska 18-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Volkswagen“ daruvarskih registarskih oznaka koji se kretao cestom koja je prometnim znakom označena kao cesta sa prednošću prolaska. 42-godišnjakinji bit će izdan prekršajni nalog zbog nepoštivanja prednosti prolaska i vožnje pod utjecajem alkohola.

Skrećemo pozornost svim sudionicima u prometu da na mjestima na kojima se prometom upravlja prometnim svjetlima voze s osobitim oprezom, a kada prometna svjetla nisu u funkciji moraju postupati po postavljenim prometnim znacima ili pravilima prometa.

Istoga dana, oko 17.20 sati, u Ulici svetog Roka u Požegi, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim sudionikom između bicikla i osobnog automobila. 17-godišnji vozač koji je upravljao biciklom marke „Bergamont“, zbog nedovoljnog razmaka u vožnji nije uspio zaustaviti bicikl te je došlo do naleta prednjim djelom bicikla kojim je upravljao na stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila marke „BMW“ zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravljala 24-godišnjakinja, a koja se zaustavila poradi propuštanja drugog vozila. Vozač bicikla je lakše ozlijeđen, a protiv njega slijedi prekršajni nalog zbog prekršaja ne držanja potrebitog razmaka tijekom vožnje.

Zaprimljena je i obavijest o prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak 5.6.2018., oko 13 sati u ulici Osječkoj u Požegi, u kojoj je nepoznati vozač nepoznatim vozilom naletio na 17-godišnjeg i 18-godišnju pješakinju i lakše ih ozlijedio te napustio mjesto događaja, a da nije ostavio podatke o sebi i vozilu kojim je upravljao, odnosno o događaju izvijestio policijske službenike. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Pozivamo građane da ukoliko imaju korisnih informacija o gore navedenom događaju kao i ranije evidentiranim gdje počinitelji nisu pronađeni da se jave policiji na 192 ili policijskim službenicima na terenu.

U Požegi pas ugrizao 34-godišnjakinju

U srijedu, 6. lipnja 2018., oko 7 sati u Požegi, u ulici Vranduk, pas kojeg je bez nadzora ostavio 28-godišnjak ugrizao je 34-godišnjakinju. 28-godišnjaku je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.