Utorak, 22 Svibanj 2018 09:42

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa stabala Hrasta kod Ugaraka i Malih Budića

U razdoblju od 1. do 17. travnja 2018., u šumskom predjelu u blizini mjesta Mali Budići, nepoznati počinitelj (ili više njih), je posjekao i otuđio nekoliko stabala bukve. Također, u razdoblju od 18. do 21. svibnja 2018., u šumskom predjelu u blizini mjesta Ugarci, nepoznati počinitelj (ili više njih), je posjekao i otuđio stabala hrasta. U oba slučaja radi se o vlasništvu Republike Hrvatske, a kojim gospodare Hrvatske šume. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

64-godišnjak pod utjecajem alkohola pao s bicikla i ozlijedio se, a nakon toga pokušao otići

Neobičan događaj se dogodio jučer, 21. svibnja, oko 19.10 sati, u mjestu Bresnica. 64-godišnji vozač koji je upravljao biciklom marke „Hercules“, pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,23 promila izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na suprotni prometni trak i pao na kolnik pri čemu se lakše ozlijedio.

Po dolasku policijskih službenika on se pokušao udaljiti, zbog čega su policijski službenici uporabili sredstva za vezivanje, a nakon pružene liječničke pomoći on je zadržan u prostorijama policije do otrežnjenja. 64-godišnjaku će biti izdan prekršajni nalog zbog vožnje biciklom pod utjecajem alkohola i nepropisnog kretanja kolnikom.

Prometna nesreća u ulici Dubrovačkoj u Požegi

U ponedjeljak, 21. svibnja, oko 19.30 sati, u ulici Dubrovačkoj u Požegi, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom između dva osobna automobila, naime, 32-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom marke „Škoda“, požeških registarskih oznaka, prilikom nepropisnog pretjecanja udario je u osobni automobil marke „Volkswagen“ požeških registarskih oznaka kojim je upravljala 41-godišnja vozačica. Vozaču je na mjestu događaja naplaćena novčana kazna.

U Kutjevu pronađen moped bez vlasnika

U ponedjeljak 21. svibnja, 35-godišnjak s područja Kutjeva obavijestio je policijske službenike da je kod njega u dvorištu obiteljske kuće u kojoj nitko ne živi, ostavljen moped marke „Beta“, bez registarskih oznaka. Kako se nije mogao utvrditi vlasnik, moped je prevezen u prostorije policije, te se poziva vlasnik ili druge osobe koje mogu dati korisne informacije o mopedu marke „Beta“ da pristupi u prostorije policije kako bi preuzeo moped ili kontaktira policijske službenike na telefon 192.

Gorjela stabla na Ratarnici u parku

U ponedjeljak, 21. svibnja, oko 19 sati, u ulici Ratarničkoj u Požegi, na neutvrđeni način je došlo do požara na otvorenom prostoru prilikom čega su gorjela stabla u parku. Požar je ugašen oko 19.30 sati, kada je utvrđeno da su opožarena dva stabla.

Dragovoljna predaja streljiva u Pakracu

U ponedjeljak, 21. svibnja, na području Pakraca, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 1 800 komada streljiva koje je izuzeto i pohranjeno u prostorije policije do uništenja.

Tekst: PU požeško slavonska Foto: Kronika požeško-slavonska