Breadcrumbs

Četvrtak, 04 Siječanj 2018 10:21

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 Dragovoljno predali streljivo

U srijedu, 3. siječnja, na području Požege, anonimni građanin je predao policijskim službenicima 212 komada raznog streljiva.

Istoga dana, također u Požegi, 38-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao 19 komada streljiva.

Streljiva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Napominjemo da je i  dalje u tijeku akcija „Manje oružja-manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te građani mogu bez sankcija predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način učiniti svoj dom sigurnijim, a možda time spasiti i nečiji život.

Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći vozilom bez policijskih obilježja.

Držali životinje bez nadzora

U srijedu, 3. siječnja, oko 13 sati, u mjestu Poreč, 45-godišnjak je bez nadzora držao svog psa mješanca uslijed čega je pas istrčao na kolnik te kod 50-godišnjaka koji je upravljao biciklom izazvao strah prilikom čega je on pao s bicikla na kolnik. Protiv 45-godišnjaka slijedi prekršajni nalog.

Istoga dana, oko 13.50 sati u Pakracu, u Ulici Matije Gupca, 78-godišnjakinja je bez nadzora ostavila svog psa koji je ugrizao 20-godišnjaka. Nešto kasnije, oko 14.15 sati, također u ulici Matije Gupca, pas iste vlasnice je ugrizao 16-godišnjaka. Protiv 78-godišnjakinje slijedi prekršajni nalog.

Vozio pijan, imao oduzetu vozačku dozvolu i sletio s kolnika u kanal

U srijedu, 3. siječnja, oko 23.50 sati, u Požegi, u Ulici bana Josipa Jelačića, 38-godišnji vozač koji je je za vrijeme dok mu je oduzeta vozačka dozvola i pod utjecajem alkohola od 2,51 promila upravljao osobnim automobilom marke „Citroen“, požeških registarskih oznaka, sletio je vozilom s kolnika u kanal. On je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.