Breadcrumbs

Srijeda, 03 Siječanj 2018 18:08

Zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEŠKO OPĆINSKO DRŽAVNO ODVJETNIŠTVO PODIGLO OPTUŽNICU PROTIV 56-GODIŠNJAKA  -

POŽEGA – Kako saznajemo iz priopćenja, Općinsko državno odvjetništvo u Požegi podnijelo je optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji. U priopćenju se ne navodi identitet osobe, nego samo njegova starost, no kako objavljuju mediji, to je optužni prijedlog koji se odnosi na požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića, za nasilje u obitelji koje se dogodilo 02. listopada 2017., kada je supruga Mara Tomašević pozvala policiju u njihov dom zbog nasilja i tjelesnih ozljeda.

Iako je optužnica podignuta još u prošloj godini, priopćenjem je tek sada objavljena. "Općinsko državno odvjetništvo u Požegi je 29. prosinca 2017. podiglo pred nadležnim sudom optužnicu protiv 56-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog počinjenja kaznenog djela nasilja u obitelji iz članka 179.a Kaznenog zakona/11 i kaznenog djela tjelesne ozljede iz članka 117. stavak 2. u vezi članka 117. stavak 1. KZ/11. (3. 1. 2018.).

Okrivljeniku se stavlja na teret da je od listopada 2015. godine do 2. listopada 2017. u obiteljskoj kući, u nakani da omalovaži svoju suprugu, učestalo joj govorio pogrdne riječi prijeteći joj pritom različitim zlom istovremeno ju rukama hvatao za vrat i pljuskao čime je kod oštećenice izazvao osjećaj straha i ugroženosti te povredu dostojanstva. Tereti ga se i da ju je 2. listopada 2017., u nakani da ju tjelesno ozljedi, udarao rukama po glavi, hvatajući ju za vrat i nadlaktice te rukama i nogom snažno odgurnuo pri čemu je oštećenica zadobila tjelesnu ozljedu".