Ponedjeljak, 23 Listopad 2017 14:41

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Narušavali javni red i mir

U petak, 20. listopada, oko 14.30 sati, u mjestu Frkljevci, u dvorištu su se verbalno i tjelesno sukobili 47-godišnjak i 54-godišnjak (1,44 promila) zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 22.35 sati, u Požegi, u Ulici Stjepana Radića, u ugostiteljskom objektu, 36-godišnjakinja i 41-godišnjak su pod vidnim utjecajem alkohola (odbili alkotest) narušavali javni red i mir na način da su razbili staklene boce. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja oni su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Pronađena nestala osoba

U subotu, 21. listopada, prijavljen je nestanak 80-godišnjakinje iz mjesta Bešinci za kojom su tijekom vikenda tragali policijski službenici zajedno s pripadnicima svih žurnih službi te je ona pronađena u nedjelju, 22. listopada u blizini mjesta nestanka.

Ugrožavao javni promet

U ponedjeljak, 23. listopada, oko 0.30 sati, u mjestu Ferovac, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 25-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,24 promila upravljao osobnim automobilom marke „Mercedes“, šibenskih registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog. 

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

U nedjelju, 22. listopada, oko 19.30 sati, na cesti Požega-Mihaljevci, 39-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,90 promila upravljao traktorom marke „IMT“, požeških registarskih oznaka, uključivao se u promet vožnjom unazad prilikom čega se nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu prilikom čega je zadnjim dijelom vozila udario u prednji dio osobnog automobila marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola od 1,87 promila upravljao 52-godišnjak. 39-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Prekopakri, u Požegi u Dubrovačkoj ulici, u Pakracu na Trgu 76. bataljuna te u mjestu Zakorenje, dok je jedan bijeg s mjesta prometne nesreće zabilježen u Požegi u Industrijskoj ulici.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska