Breadcrumbs

Utorak, 22 Svibanj 2012 22:33

Najduži stol u Hrvata preko 1000 m

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

TURISTIČKA ZAJEDNICA OPĆINE VELIKA NAJAVILA MANIFESTACIJU  -

VELIKA – Za slijedeći vikend 26. svibnja Turistička zajednica općine Velika najavljuje svoju najveću manifestaciju „Najduži stol u Hrvata“ za koji se predviđa da će biti duži od 1000 metara. Uz već tradicionalnu ponudu jela i pića domaćih udruga, stanovnika općine Velika i Požeštine, stolu su se pridružili pojedinci i udruge iz cijele Hrvatske, ali i ove godine i iz inozemstva, Rumunjske, Mađarske, BiH i Engleske. – Već sada imamo prijavljeno 15 izlagača više nego prošle godine, pa očekujemo rekord dužine koja će ove godine svakako nadmašiti 1000 metara. Još uvijek imamo puno upita za uvjete učestvovanja, no oni nisu teški, svatko tko želi može dobiti stol dužine dva metra, a na njemu mora osigurati hrane i pića za osam ljudi, domaće ili autohtone hrane, specijaliteta ili slično – kaže organizator Stanko Raguž.

To je već postala prava manifestacija, po kojoj sve više postajemo prepoznatljivi, kaže načelnik općine Vlado Boban, pa smo pokrenuli ponukani nekim neželjenim primjerima, i zaštitu toga imena i brenda. Najduži stol u Hrvata bit će velički brand, poznat u državi, a kako vidimo i puno šire. – Mi smo općina koja na području naše županije već danas ostvaruje najveći broj noćenja, stoga smo zainteresirani organizirati ovakve i slične manifestacije, koje nam dovode goste na nekoliko dana. To osigurava našim ugostiteljima i svima onima koji se žele baviti organizacijom smještaja dodatne poslove. Posebno stoga što se ova manifestacija gotovo sama financira, jer svaki posjetitelj plaća ulaznicu od 20 kuna i na najdužem stolu može degustirati hranu i piće po želji, a već prošle godine imali smo oko 5.000 posjetitelja – istakao je načelnik Boban.

Tomislav Galić, direktor TZ Velika ističe da su za ovu godinu postavili i veliki ugostiteljski šator u kojemu će uz nastupe tamburaša ugostiteljska ponuda trajati cijelu noć, što će svakako povećati turističku ponudu Velike. Tu je i novina auto-utrka na Poljanicama.

Najavljena je i 22. smotra folklora Čuvajmo običaje zavičaja za nedjelju 27. Svibnja na kojoj će nastupiti 14 folklornih društava i pjevačkih skupina iz cijele Hrvatske i BiH.