Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 09 Ožujak 2015 13:49

Očistili šetalište Stari grad, gradu za rođendan

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ČLANOVI ODREDA IZVIĐAČA JOZO KOUTNI U AKCIJI -

POŽEGA - Kao svoj poklon voljenom gradu, požeški izviđači - članovi Odreda "Jozo Koutni" i ove su godine, povodom Grgureva, Dana grada Požege, održali tradicionalnu akciju čišćenja Šetališta "Stari grad", gradu za rođendan. Akcija se održala 8. ožujka, a iskorištena je i za upis novihIMG 6612 članova i izviđačke redove.

Požeški izviđači ove godine nastavljaju sa sve brojnijim aktivnostima. Tako su u zimskim mjesecima odradili niz jednodnevnih izleta sa najmlađom populacijom - poletarcima i pčelicama, dobnih uzrasta od 7 - 12 godina, na nekoliko destinacija u Požeškoj gori, gdje su u praksi vježbali vještine naučene na redovitim jatnim sastancima. Redovite tjedne sastanke, unatoč stalno prisutnom problemu manjka adekvatne prostorije, imala je i Uprava Odreda, kao i Klub Brđana TNT. Troje požeških brđana - voditelja, u veljači je boravilo u Selcu, na Susretu operativnih kadrova Saveza izviđača Hrvatske - gdje su se upoznavali sa novim metodama rada sa djecom i mladima. U veljači su Požežani stigli i do Osijeka, gdje je u organizaciji Izviđačkog kluba - udruge "Javor", održan sastanak slavonskih izviđačkih udruga, na kojemu je uz dvadesetak ekipa izviđača širom IMG 6619Slavonije, boravila i četveročlana požeška ekipa, koju je predvodio zamjenik načelnika Odreda Ivica Podgornjak. Ovdje su izviđači ukratko predstavili svoj rad, i opisali vlastita iskustva u radu sa djecom, te razmijenili iskustva o suradnji sa lokalnom samoupravom. Požeški izviđači u zimskim mjesecima sudjelovali su i u brojnim aktivnostima u Gradu Požegi. Tako su u programu požeškog Vincelova, u dogovoru sa TZ Požega, priredili i održavali vatru, zapaljenu u Florijanovoj ulici, dok su poletarci i pčelice aktivno sudjelovali u Noći muzeja u požeškom muzeju.

- Već 22. ožujka požeški izviđači aktivno će sudjelovati u tradicionalnimIMG 6606 Papučkim jaglacima, u organizaciji HPD Sokolovac, gdje će biti domaćini brojnim izviđačkim udrugama iz RH koji su najavili svoj dolazak na ovogodišnje "jaglace“ – istakao je starješina Odreda i predsjednik Udruge Dražen Muljević.

Tekst/Foto: Vanja Protić