Ispiši ovu stranicu
Utorak, 23 Svibanj 2023 09:44

Članovi ALUMNI-a Fakulteta turizma i ruralnog razvoja sudjelovali na 7. Festivalu slanine i vina "Slanvin"

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA / KAPTOL - Proteklog vikenda u Kaptolu održan je 7. „Festival slanine i vina Slanvin 2023.“ Na navedenoj eno-gastro manifestaciji sudjelovalo je je 25 ekipa koje su se natjecale u pečenju slanine. Svaki natjecatelj je dobio tablu slanine od koje je morao napraviti najljepšu i najukusniju "slaninsku ružu" gastro deliciju koja je nadaleko poznata u Slavoniji. U natjecanju je sudjelovala i ekipa Alumni "FTRR" koja je vrlo brižno i precizno pristupila natjecanju. Uz glavnog majstora Zdravka Matičevića koji je bio zadužen za pečenje slanine u ekipi su bili Blaž Arežina te predsjednik udruge Bruno Horvat.

Uz obradu i pripremanju slanine za pečenje članovi udruge promovirali su i prezentirali Akademska vina Zlatne doline koja su  proizvedena u nastavnoj bazi Fakulteta. Cilj ovakvih aktivnosti je promocija i prezentacija Fakulteta turizma i ruralnog razvoja zajedno sa njegovim smjerovima koji nude velike mogućnosti mladima te perspektive za budućnost. I ove godine održan je „Slanvin etno sajam“ na kojemu su brojni posjetitelji mogu uživati u proizvodima lokalnih obrtnika i vlasnika OPG-a.

U sklopu Festivala slanine i vina dodijeljena su priznanja za vina Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u sklopu ocjenjivanja 16. županijskog "VINO-KAP"-a. Tri zlata (Graševina Academia 2021, Chardonnay 2021 i Syrah 2019) i srebro (Sauvignon 2022).

Galerija slika