Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 19 Ožujak 2023 08:45

Veliki Lovački bal LD "Šljuka" Brestovac s rasplesanim lovkinjama i lovcima

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Zaista veliki Lovački bal organizirali su u Svečanoj dvorani "Gloria" članovi Lovačkog društva "Šljuka" iz Brestovca. Nije to veliko društvo, no veliki su i vrijedni lovci, radnici u svom lovištu i organizatori društvenog života lovaca. Lov nije samo odstrel divljači, nego i velika briga i uzgoj divljači u lovištu, očuvanje prirode, izgradnja lovačke infrastrukture koja divljači omogućava život, uzgoj poljoprivrednih kultura koja služi kao hrana divljači, uređenje svog lovačkog doma, a onda tek dolazi lov, koji je opet jedan oblik druženja lovaca i kao kruna svega Lovački bal gdje lovci prije svega izvedu svoje djevojke i supruge, te brojne prijatelje.

 - LD "Šljuka" nije veliko lovačko društvo, a imalo prekrasno lovište na obroncima Požeške i Babje gore. U društvu ima 40 lovaca i jedna lovkinja, a svi su vrlo aktivni oko rada u društvu, lovištima i evo i u zabavi. Večeras na našem Lovačkom balu okupilo se 280 učesnika, napunili smo dvoranu, a kako vidite mi lovci smo društvene osobe i volimo zabavu. To govori i plesni podij koji je cijelo vrijeme prepun - istakao je predsjednik LD "Šljuka" Brestovac Zdenko Petrović, inicijator i glavni krivac za ovaj odlični lovački bal.

Naravno da su pokretači dobre zabave i plesa i glazbenici, a to je odlična Grupa Navaro i odlična solistica Ana Baketarić.

Naravno da su se lovci u posljednjem lovu pobrinuli za odličan meni, pa je za večeru bio ponuđen lovački meni, lovački specijaliteti od divljači, srneća i jelenska divljač u umaku sa lovačkim knedlima.

Nakon svečane večere i plesa uslijedila je i bogata tombola koja je ponovno razveselila sve jer je bilo jako puno zgoditaka.

Galerija slika