Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 19 Siječanj 2023 19:00

Blagoslovom vinograda i prvim orezivanjem loze započela nova vinogradarska godina u Vinariji Krauthaker

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

OBILJEŽIVANJE VINCELOVA U POZNATOJ VINOGRADARSKOJ I VINSKOJ KUĆI KRAUTHAKER U KUTJEVU UVIJEK UZ PUNO GOSTIJU IZ CIJELE HRVATSKE -

KUTJEVO - Uvijek tradicionalno Vincelovo obilježava i najpoznatija vinogradarska i vinska kuća Krauthaker iz Kutjeva a Vlado Krauthaker, koji ovu proslavu održava sa svojim prijateljima, kolegama vinarima, kupcima i ljudima iz show biznisa iz cijele Hrvatske. Fešta i orezivanje prvih loza održano je u oglednom vinogradu odmah ispod vinskog podruma u kojemu Krauthaker uzgaja preko 20 vrsta vinske loze.

Sve počinje blagoslovom vinograda i svih onih koji u njemu rade uz zagovor sv. Vinka da osigura dobru i bogatu berbu. Blagoslov je dao župnik Župe Kutjevo Ivan Štivičić. Nakon toga uslijedilo je rezanje loze, a uz Vladu Krauthakera, njegove kćerke Martine, zeta Ivana Grgića u rezanju su se okušali i brojni prijatelji vinske kuće Krauthaker koji su došli iz cijele Hrvatske. Nakon orezivanja i zalijevanja trsova starim vinom Graševinom iz prethodnih godina Lijepu našu otpjevali su Boris Čiro Gašparac Požeški, Stjepan Jeršek Štef i Mirko Švenda Žiga. Jednu a'capela pjesmu otpjevali su i članovi KUD Bektež. Orezivanju je nazočio kutjevački gradonačelnik Josip.
Uz odlična i birana vina vinska kuća Krauthaker je za svoje goste pripremila desetak vrsta jela, od sarme, vinogradarskog ćevapa na ražnju, odojka, i drugih delicija. Već je nekoliko godina praksa da gosti iz dalmatinskog zaleđa donesu dobre pršute sušene na buri, ove godine bilo ih je iz cijele Dalmacije koji su donijeli dosta morskih plodova, pa su to sve pripremali pred gostima.

Servirana su i gostima ponuđena brojna vina, bilo je nekoliko godišta i lokacija graševina ali i ostalih vrsta kojih ima u podrumu Vinarije Krauthaker. Uz glazbu u živo banda nastavljalo se sa druženjem u nadolazeću noć.

Galerija slika