Ispiši ovu stranicu
Utorak, 29 Studeni 2022 09:16

Počeo „Advent u Pakracu 2022.“

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Adventskom radionicom u Gradskoj knjižnici Pakrac, počeo je „Advent u Pakracu 2022.“ u sklopu kojeg će u narednih malo više od mjesec dana građani imati prilike uživati u brojnim, predblagdanskim sadržajima.

Paljenje prve adventske svijeće na središnjem gradskom Trgu bana Jelačića biti će održano u subotu 26.11. u 17 sati, a u kratkom programu sudjeluju učenici Osnovne škole braća Radić Pakrac.

I ostale adventske svijeće će biti paljene subotom, ali na različitim lokacijama. Druga će biti upaljena 3.12. u 17,30 u dvorištu kompleksa Janković uz sudjelovanje Osnovne glazbene škole Pakrac i Društva Mađara Pakrac. Treća će biti upaljena 10.12. u 18 sati ispred Hrvatskog doma dr. Franjo Tuđman uz sudjelovanje glazbene skupine "Vita Nova“ i članica Udruge žena Donja Obrijež dok će četvrta adventska svijeća biti upaljena 17.12. u 16,30 sati i to u Prekopakri ispred škole, uz nastup KUD-a „Seljačka sloga“, Češke besede Prekopakra te sudjelovanje članica udruge „Hrvatska žena Prekopakra.“

U četvrtak prvog dana mjeseca prosinca u 17 sati započinje ciklus predbožićnih pričaonica i radionica za djecu pod nazivom „Pričom kroz advent“ koji će biti održavan u Gradskoj knjižnici. Pričaonice i radionice iz ovog ciklusa će u istom prostoru biti održane još i naredna dva četvrtka, 8. i 15.12

Koncert „Dođi sveti Niko“ zakazan je u utorak 6.12. u Gradskoj vijećnici kompleksa Janković, a u četvrtak 8., nakon pričaonice u knjižnici, slijedi okupljanje građana na Trgu bana Jelačića u 17,30, a potom turistički obilazak s djedom božićnjakom.

„Slatki život u Muzeju Grada Pakraca“ naziv je izložbe o 100 godina postojanja tvornice „Zvečevo“ koja će u gradskom muzeju svečano biti otvorena u petak 9.12. u 18 sati.

Nakon paljenja druga adventske svijeće, u Hrvatskom domu će biti održan tradicionalni festival duhovne glazbe „Hodočašće u došašće“ s početkom u 18,30 sati.

U Gradskoj vijećnici kompleksa Janković će u utorak 13.12. s početkom u 18 sati biti održana radionica ispisivanje i slanja prigodnih blagdanskim čestitki „Božićna pošta“, a u istom prostoru će dva dana kasnije s početkom u 18 sati biti održana „Adventska čokoladna radionica“.

Petak 16. prosinca je rezerviran za tradicionalni Božićni sajam koji će biti održan na gradskoj šetnici od 16 sati, a sljedećeg dana će Božićni sajam biti održan i u Prekopakri ispred škole s početkom u 15 sati.

U župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije će u ponedjeljak 19.12. s početkom u 18 sati koncert pod nazivom „Veselje ti navješćujem“ održati članovi Zbora OGŠ Pakrac i Tamburaškog orkestra Pakrac.

Sljedećeg dana, u utorak 20.12. u Hrvatskom domu će od 10,30 sati biti održana predstava za djecu „Istinita čuda“ u izvedbi dječje glumačke sekcije Kulturno-prosvjetnog društva „Sloga“.

Hrvatski dom će dva dana kasnije, u četvrtak 22. ugostiti još jednu predstavu i to božićnu priredbu Osnovne škole braća Radić „Josipovim i Marijinim koracima“ koja započinje u 17 sati.

Niz koncerata u prosincu nastavlja se u srijedu 21. u 18 sati kada će u Gradskoj vijećnici kompleksa Janković koncert održati učenici OGŠ Pakrac.

„Advent u Pakracu 2022.“ završava na Silvestrovo 31. na gradskoj šetnici gdje će u 16,30 sati biti održan tradicionalni dječje doček Nove Godine, a 2022. ćemo ispratiti novogodišnjim vatrometom u ponoć.