Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 26 Rujan 2022 13:22

Europski dan jezika u pješačkoj zoni obilježilo 8 osnovnih i 4 srednje škole

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Nakon dvije godine online obilježavanja Europskog dana jezika, ponovo je ove godine 26. rujna obilježen u živo s okupljenim učenicima i nastavnicima u Pješačkoj zoni grada Požege. Domaćin i organizator bila je ponovno požeška OŠ Antuna Kanižlića a obilježavanje je održano pod krilaticom „Svi jezici jednako vrijede!“.

Pozvani su zainteresirani učitelji osnovnih i srednjih škola Požeško-slavonske županije da se pridruže u pješačkoj zoni i urede štandove te različitim aktivnostima u mini-radionicama koje vode učenici pokažu kako svi jezici jednako vrijede. Na maloj pozornici učenici su izveli i desetak točaka kulturnog programa u kojemu su teme bili svjetski jezici i korištenje svjetskih jezika kroz pjesmu i ples.

Svi su mogli sudjelovati u mini-radionicama u kojima su učenici imali aktivnu ulogu poučavajući  različite sadržaje na različitim jezicima: češkom, slovačkom, njemačkom, talijanskom, francuskom, engleskom i dr. Sve škole su imale postavljene i štandove sa izloženom hranom, slasticama i pićima koja su za temu imali jedan od svjetskih jezika i pojedine države, a na tu zemlju su sve podsjećali s raznim predmetima, knjigama, suvenirima, fotografijama, zastavicama i dr.

Europski dan jezika podržao je grad Požega a podršku je i osobno dala pročelnica za društvene djelatnosti grada Požege Maja Petrović. Ove godine u projektu su sudjelovali: OŠ „Dobriša Cesarić“, OŠ Julija Kempfa, Katolička osnovna škola, OŠ Antuna Kanižlića iz Požege, OŠ Vladimira Nazora, Trenkovo, OŠ Vilima Korajca, Kaptol, OŠ Dragutina Lermana, Brestovac, OŠ fra Kaje Adžića, Pleternica, Ekonomska škola Požega, Gimnazija Požega, Glazbena škola Požega i Obrtnička škola Požega. 

Galerija slika