Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Rujan 2022 08:42

U Ruševu po četvrti put održana gastronomska manifestacija Iššijada

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

RUŠEVO - Ova gastronomska manifestacija održala se na prostoru Dudinjaka u samom središtu sela, a organizirala ju je Udruga građana "Put, istina i život", pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i općine Čaglin, u spomen na četvoricu poginulih branitelja u Domovinskom ratu s prostora župe Ruševu: Stipu Kovačevića, Zdenka Fržuljevića, Zorana Petrovića i Dragu Kneževića.

Predsjednica udruge Andrijana Plavi imala je tu čast da otvori 4. Iššijadu. Obratila se sudionicima skupa te prigodnim riječima sve ih zajedno pozdravila, natjecateljima je poželjela sreću u kuhanju i odabiru začina, a gostima ugodan boravak i dobru zabavu.

Potom se prisutnima obratio Ferdinand Troha, zamjenik županice, pozdravivši okupljene uz izražavanje zadovoljstva što postoje entuzijasti spremni uložiti trud i svoje slobodno vrijeme da bi se organizirala jedna takva manifestacija.

U natjecanju je sudjelovalo devet ekipa iz tri različite županije, a to su Požeško-slavonska, Brodsko-posavska i Osječko-baranjska županija. Ekipe su se natjecale u pripremanju pilećeg paprikaša, a organizator je za svaku ekipu osigurao po jedno pile.

Ocjenjivački sud na čijem je čelu bio Mario Švajda imao je težak zadatak izabrati najbolje pripremljeni išš paprikaš. Odlučeno je da je ovogodišnji pobjednik Marija Buturac iz Djedina Rijeke, drugo mjesto zauzela je ekipa KUD Svilenka iz Buka, na trećem mjestu je OPG Anita Nekić, dok je nagradu za najljepše uređeni stol dobila Matica umirovljenika općine Čaglin.

Ovogodišnjim pobjednicima uručene su prigodne nagrade, a ostali sudionici dobili su zahvalnice za sudjelovanje.

Paprikaš se pripremao za ostale posjetitelje, a pripremao ga je pobjednik 3. Iššijade, Zdravko Brnjarski. Uz išš paprikaš, nekoliko stotina posjetitelja moglo je uživati u pilićima i patkama pečenima na ražnju. Za dobru zabavu pobrinuli su se članovi Tamburaškog sastava Srce bećarsko. 

Foto: Udruga Put, istina i život

Galerija slika