Ispiši ovu stranicu
Subota, 03 Rujan 2022 15:29

Delegacija ukrajinskog grada Drohobyča i gostujući ansambli posjetili Gradsku kuću

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

Delegacija ukrajinskog grada Drohobyča i gostujući ansambli ovogodišnjih Zlatnih žica Slavonije posjetili su jutros Gradsku kuću Grada Požege, gdje su se susreli sa zamjenikom gradonačelnika Požege dr. sc. Borislavom Miličevićem te izaslanstvom festivala u kojemu su bili umjetnički voditelj Festivala Saša Botički, umjetnički voditelj programa Retrospektive Alen Kovačević, umjetnički voditelj folklornih događanja Festivala Nikola Kramar te Maja Petrović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege i glavna koordinatorica Festivala.

Prijem Grad 2

Službenu delegaciju grada Drohobyča predvodio je gradonačelnik Taras Kučma sa suradnicima koji je zamjeniku gradonačelnika zahvalio na slavonskoj gostoljubivosti, predstavio kraj iz kojeg dolaze te upoznao ljude u Hrvatskoj sa situacijom koju proživljava ukrajinski narod. Na kraju je pozvao u uzvratni posjet u Ukrajinu u neka mirnija vremena.

Zamjenik gradonačelnika Požege dr. sc. Borislav Miličević zahvalio je gostima na dolasku i najavio humanitarnu pomoć ukrajinskom narodu. Prisjetio se kako je i Hrvatska prošla kroz ratno razdoblje i izborila se za svoju slobodu, uz vjeru da će i Ukrajina biti slobodna.

U ukrajinskom izaslanstvu bila je i Irina Matijević , predsjednica Udruge ukrajinsko-hrvatskog prijateljstva ispred Zaslužnog karpatskog ansambla pjesama i plesova “Verkhovyna” Ukrajina.

Prijem Grad 8

Na prijemu su bili i predstavnici Folklornog ansambla Studentskog kulturno-umjetničkog društva „Ivan Goran Kovačić“ Zagreb predvođeni predsjednicom Ivanom Šabić, Hrvatskog kulturno-umjetničko društva „Osijek 1862“ Osijek predvođeni umjetničkim plesni voditeljem ansambla Damirom Doležalom, te Odjela za narodne plesove Škola za klasični balet Zagreb predvođeni ravnateljem Markom Đuračićem, koji će se gostima festivala predstaviti danas na Trgu sv. Terezije.