Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 06 Lipanj 2013 12:16

Voziš se a istovremeno piješ vino

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

KUTJEVČANI DOBILI JEDINSTVENI VINSKI BICIKL  -

 

KUTJEVO – Kutjevo od prošlog tjedna ima i novu atrakciju „vinski bicikl“ koji istovremeno može vozili do 20 osoba, ada za vrijeme vožnje mogu i degustirati vino. degustacija je svakako predviđena za onih 12 osoba koji gataju, jer im za to i treba dodatne snage, ali i onih dvoje u šaragama i još nekoliko unutar samog vozila. Degustirati ne smije jedino vozač koji mora ostati trezven i držati čvrsto volan u rukama.

IMG 1065Ovaj neobični vinski bicikl građanima Kutjeva predstavio je gradonačelnik Ivica Nikolić, a na probnu vožnju pozli su se cijeli tim NK Kutjevo, koji su postali prvaci 2. ŽNL i od slijedeće sezone, već od jeseni igraju u 1. ŽNL. – Ovo je zajednički projekt grada Kutjeva i Turističke zajednice grada Kutjevo koje je u cijelosti, financijski poduprlo Ministarstvo turizma. Projekt smo prijavili na natječaj za Inovativnosti u turizmu još prošle godine i dobili na natječaju. malo smo imali poteškoća oko nabavke vozila jer se takva vozila proizvode samo u inozemstvu, ali našli smo zainteresiranog proizvođača u Samoboru koji je vozilo izradio po našim nacrtima. Na vozilo su primijenjene dodatne inovacije tako da je puno bolje od inozemnih modela, lakše se pokreće, a lakše se s njime i upravlja – istakao je gradonačelnik Nikolić, koji dodaje da vozilo ima registraciju 00,7%o što znači da se smije toliko i popiti.

IMG 1091Vozilo koje će moći koristiti svi gosti i turisti u Kutjevu, obilaziti s njime vinske podrume i turističke lokacije. Svi gosti koji budu koristili vinski bicikl dobit će čašu i etui, majicu i potvrdu da su položili ispit za vožnju i degustaciju kutjevačkih vina. Vozilo je simbolično blagoslovio kutjevački župnik Marijan Đukić koji je također imao mali problem naći pravilan blagoslov za takvo neobično prometno sredstvo.