Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2022 12:52

Još tri dana možete se prijaviti za najuređeniji izlog i poslovni prostor za vrijeme Festivala Zlatne žice Slavonije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

TJEDNIK KRONIKA POŽEŠKO-SLAVONSKA, UDRUGA POŽEŠKI ČUVARI BAŠTINE I TZ GRADA POŽEGA ORGANIZIRAJU NATJEČAJ "UREDIMO SVOJU POŽEGU" -

POŽEGA – Jednu dobru akciju i hvale vrijedan projekt koji je godinama provođen u gradu Požegi, a to je ocjenjivanje i nagrađivanje najljepšeg izloga i poslovnog prostora tvrtki i ugostiteljskih objekata za vrijeme požeškog festivala, nastavio je provoditi unazad sedam godina tjednik Kronika požeško-slavonska i Udruga Požeški čuvari baštine, a od ove godine pokrovitelj je TZ grada Požega i grad Požega.

Kako je i samim Požežanima stalo da njihov grad bude uređen u vrijeme festivala, oni su tu tradiciju nastavili, uređivali svoje izloge u trgovinama, tvrtkama, ugostiteljskim objektima, ustanovama, bankama, dostojno našoj tradiciji i baštini kojom bi se trebali ponositi. Stoga je dobru praksu, određenog ocjenjivanja i vrednovanja tog truda i kreacije, nakon nekoliko godina zaborava, prije sedam godina prepoznalo uredništvo tjednika Kronika požeško-slavonska, vratilo ocjenjivanje ali i nagrađivanje svih učesnika kroz projekt „Uredimo svoju Požegu“. Tako je tradicija stara preko dva desetljeća ponovno vraćena, prvenstveno onima koji od uređenja svojih izloga za vrijeme požeškog Festivala nisu odustali, ali i da potaknemo nove sudionike da se uključe u ovaj lijepi običaj.

- Proteklih godina na naš poziv prijavilo se svaki puta po dvadesetak sudionika koji su uredili svoje izloge. Svi sudionici su dobili zahvalnice i priznanja za svoj trud, a najbolji su i nagrađeni novčanim i ostalim vrijednim nagradama sponzora naše akcije. Pokrovitelj glavne novčane nagrade od 1.000 kn ove godine bit će požeški gradonačelnik dr. sc. Željko Glavić, koji je odmah  podržao ovu akciju  – istakao je urednik tjednika Kronika Vladimir Protić, koji poziva sve da i ove godine, posebno što se vratio i stari naziv Festival Zlatne žice Slavonije, urede svoje izloge, iznesu svoju baštinu, prikažu je gostima grada Požega u vrijeme tri dana festivala, te time doprinesu da naš grad bude najljepši.

Poziva i sponzore koji se žele uključiti u projekt i nagraditi najuspješnije uređene izloge da se jave u redakciju tjednika Kronika a mi ćemo im organizirati besplatnu promociju njihove tvrtke ili obrta kroz provođenje Natječaja i prilikom dodjele nagrada.

Tjednik Kronika požeško-slavonska stoga poziva sve da urede svoje izloge i poslovne prostore, u tjednu festivala, da se prijave za sudjelovanje u projektu „Uredimo svoju Požegu“ na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj mob: 098/464-174, sa svojim uradcima, a komisija će sve obići u petak 02. rujna u dopodnevnim satima od 9 – 12 sati. Prilikom obilaska svim učesnicima će biti podijeljene Zahvalnice za sudjelovanje u akciji, te će biti obaviješteni o mjestu i vremenu uručenja novčanih nagrada, nagrada sponzora i Priznanja za najbolje uređene izloge. Svečano uručenje nagrada za najljepše izloge bit će u subotu 03. rujna na Velikoj festivalskoj pozornici od 13 sati.