Ispiši ovu stranicu
Subota, 13 Kolovoz 2022 12:10

Među najboljim vinima a cjenovno do 40 kuna našlo se vino Krauthaker i Kutjevo d.d.

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

 - Ovo su vinske zvijezde iz supermarketa, neće vas koštati više od 50 kuna, a sjajno će se složiti uz odabrana jela i dobro društvo - istakao je Saša Špiranec, vinski stručnjak i znalac, koji je u hrvatskim supermarketima pronašao čak 67 vrsta buteljiranih vina koja se izdvajaju svojom kvalitetom, a cjenovno su vrlo prihvatljiva i sva se kreću cijenom do 50 kn. U ocjenjivanja su ušla hrvatska i uvozna buteljirana vina, bijela, crna i rose vina, koja se nalaze na policama supermarketa, a Saša Špiranec je proveo ocjenjivanje za Jutarnji list i njihovu rubriku Dobra hrana.

Među top 8 vrsta vina koja su s cijenom do 40 kn, našla su se i dva vina iz Požeštine, oba s Kutjevačkog vinogorja. To je Vinarija Krauthaker, vino Pinot sivi, 45 Paralela, berba 2020. godine i Vinarija Kutjevo d.d., vino Graševina, kvalitetno vino, berba 2021. godine. Oba vina su ocjenjena s 86 bodova.

Među rose vinima opet se našla Vinarija Krauthaker sa svojim vinom Rose 45 Paralela, berba 2021. godine, također do 40 kn. Rose je dobio ocjenu od 87 bodova.