Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Kolovoz 2022 10:49

Danas se održava 4. CHILL&GRILL u Biškupcima

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

BIŠKUPCI – Danas, subota 13. kolovoza, u Biškupcima se održava 4. „Chill&grill“, sada već tradicionalna roštiljada iza koje stoji nadasve velika ekipa DVD-a Biškupci u suradnji s Turističkom zajednicom Zlatni Papuk i Općinom Velika.

- Ove godine ćemo roštiljadu nadopuniti s dvije dodatne zanimljivosti. Prva je Pivski maraton, koji do sada na našim prostorima nismo imali prilike pogledati. Utrka piva se odnosi na najbolje maratonce i ujedno pivopije našega kraja, gdje ćemo izdvojiti da ste svi koji volite trčanje i dobro pivo dobro došli. Pravila su takva da maratonac ispija pivo na startu i tako svakih 400 metara sve do cilja. Ima četiri stanice te najbrži u trčanju i ispijanju piva postaje ovogodišnji prvak. Naravno, za sve natjecatelje Pivskog maratona pivo je besplatno te vas pozivamo da se uključite i s nama budete dio povijesti za našu županiju. Druga je da će nam se pridružiti i udruga Oldtimer Club Trophy Požega koja će predstaviti svoja vrhunska oldtimer vozila izložena na našem prostoru te im se unaprijed zahvaljujem – istaknuo je Mihael Ivanović ispred organizatora.

S programom kreću u 16:30 sati, prva na redu je pivska utrka, a održat će se na dobro poznatom trgu u Biškupcima. Na roštiljadu je do sada prijavljeno desetak ekipa, a prijave su još uvijek moguće.

– Samo natjecanje roštiljade izgleda tako da ocjenjujemo najbolji roštilj za koji su sastojci koji ćemo im dodijeliti tajna. Te sastojke moraju pripremiti u 30 minuta, a najbolje ocjenjene roštilje ćemo nagraditi bogatim nagradama. Vrhunske ekipe najboljeg roštilja će ocjenjivati profesionalni kuhari s područja naše županije kao i dosadašnjih godina. 
Za dobru zabavu zadužena su čak dva benda. Radi se o vrhunskom tamburaškom sastavu Merak iz Nove Gradiške, te rock bendu Deminutiv iz Bosne i Hercegovine, koji će napraviti vrhunsku atmosferu, nadam se sve do jutarnjih sati. Ulaz je besplatan kao i svake godine za sve posjetitelje - napomenuo je na kraju Ivanović.

Sve dodatne informacije možete pronaći na Facebook stranicama DVD-a Biškupci.