Ispiši ovu stranicu
Petak, 31 Svibanj 2013 11:12

Građane čeka četrdesetak izložbi, koncerata, predavanja, sportskih natjecanja…

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POČELO TRADICIONALNO "PAKRAČKO LJETO" KOJE TRAJE DO SREDINE KOLOVOZA -

PAKRAC - Pod pokroviteljstvom grada Pakraca i gradske Turističke zajednice u subotu je počelo tradicionalno "Pakračko ljeto". Njegov središnji dio čini "MultiPak 2 program" kojega neki nazivaju 'najvećom ovogodišnjom HIFI predstavom u Hrvatskoj'. Riječ je o multimedijalnom događanju u sklopu kojega će posjetitelji moći vidjeti HIFI izložbu najbolje HIFI opreme današnjice i filmski program te prisustvovati edukativnim radionicama, stručnim predavanjima, koncertima i slušaonicama. "MultiPak 2 program" potrajat će do 13. lipnja. U subotu navečer održan je i koncert Big Band-a Požega a nedjelja je bila rezervirana za smotru folklora "Pakračko ljeto".

  Za razliku od ranijih godina priredbe u sklopu "Pakračkog ljeta" održavat će se sve do polovine kolovoza – Želimo ljudima koji preko ljeta ne mogu ići na godišnje odmore na more, a takvih je nažalost sve više, da mogu vrijeme ugodno provesti i u Pakracu uz zanimljive priredbe. Bilo je ranijih godina događanja koja se nisu održavala u sklopu Pakračkog ljeta pa smo i njih uključili u program i mislim kako će sve skupa biti zanimljivo – rekao je gradonačelnik Davod Huška. Za organizaciju raznih zbivanja tijekom gotovo tri mjeseca, dodao je, u gradskom je proračunu osigurano 100 tisuća kuna.

  U subotu i nedjelju, u sklopu "Pakračkog ljeta" u Kompleksu Janković će se za djecu organizirati slikarske radionice dok je za odrasle u subotu predviđeno književna večer Krešimira Mišaka a u nedjelju projekcija crtanog filma. Kompletan program "Pakračkog ljeta" predviđa održavanje četrdesetak različitih skupova.